Viktmottagning Malmö:
Din Väg mot En Hälsosammare Livsstil

En resurs för personer som strävar efter att förändra sina livsstilar

På Vårdcentralen Lugnet är vi stolta över vår viktmottagning i Malmö, en resurs för livsstilsförändringar och viktnedgång. Övervikt inte bara är kosmetiskt, utan även en risk för allvarliga sjukdomar. Vi erbjuder skräddarsydda kostråd och evidensbaserad läkemedelsbehandling med moderna läkemedel, för att stödja din hälsa och viktminskning.

Läkemedelsbehandling

Vi erbjuder skräddarsydd och evidensbaserad läkemedelsbehandling för övervikt och fetma. Med fokus på din individuella hälsa och välbefinnande, inkluderar vår behandling moderna läkemedel såsom GLP1-analoger. Tillsammans arbetar vi mot att uppnå dina viktminskningsmål på ett säkert och professionellt sätt. 

Dietist

Under vår behandling får du även stöd från vår erfarna och legitimerade dietist, Simon. Han erbjuder skräddarsydda kostråd och vägledning kring livsstilsförändringar, inklusive fysisk aktivitet. Tillsammans arbetar vi för att ge dig en helhetsinriktad och effektiv vård för att uppnå dina viktminskningsmål. Hos oss på Vårdcentralen Lugnet får du en personlig och professionell resa mot en hälsosammare livsstil.

Livstil

På Vårdcentralen Lugnet strävar vi efter att inte bara hantera vikt, utan att förändra livsstilen för en övergripande bättre hälsa och välbefinnande. Med leg. läkare och dietist, får du personlig vägledning och stöd för att uppnå dina hälsomål.

Vi fokuserar på långsiktiga förändringar och erbjuder inte bara kostråd och främjande av fysisk aktivitet, utan även diskuterar eventuella lämpliga medicinska alternativ, inklusive moderna läkemedel, för att stödja din viktminskningsresa.

Hos oss på Vårdcentralen Lugnet är vårt mål att hjälpa dig att inte bara förlora vikt, utan att omforma ditt liv till det bättre.

Alla behadlingar och uppföljningar anpassas individuellt beroende på målsättning och behov.

Läkemedel för övervikt är rekommenderade vid fetma (BMI ≥ 30) eller vid övervikt (BMI ≥ 27) om det finns komplikationer eller riskfaktorer. Det kan vara till exempel högt blodtryck, förhöjda blodfetter, förhöjt blodsocker, åderförkalkning eller sömnapnésyndrom.

Läkemedlet använder kroppens egna hormon för att minska risken för biverkningar. Vanliga biverkningar inkluderar illamående, gaser, diarré, magkatarr eller förstoppning. Doseringen ökas gradvis för att minska obehag. Stöd från vår dietist kan hjälpa till att hantera symtomen effektivt.

Du betalar endast för läkarbesöket/läkarsamtalet, 200kr och vid läkemedelsbehandling bekostar du läkemedlet privat.

Tyvärr täcks de vanligaste moderna obesitasläkemedlen ännu endast av högkostnadsskyddet för patienter med diabetes mellitus. För övriga patienter måste kostnaden täckas privat.

Läkaren gör en individuell bedömning och väljer vanligtvis den senaste typen av läkemedel, så kallade GLP1-analoger, som passar bäst för den enskilda individen.

Nej du behöver inte vara listad hos oss för att boka tid på vår viktmottagning eller telefonsamtal med vår läkare.

Nej, vi har inte månadskostnader eller ”abbonemang”. Du betalar endast när du har ett läkarebesök eller läkarsamtal (200kr) 

Hälsosam Viktnedgång

Träning i centrala malmö

28minGym – 149kr/månad
Färdiga 28-minuters träningspass

CARDIO LANE för konditionsträning

GYM LANE för styrketräning

  • Träna hur många pass du vill
  • Välj mellan enkelt eller avancerat program
  • Nytt program varje månad


LÄS MER HÄR

Kontakta oss för att boka tid hos oss

Vi ser fram emot att arbeta med dig för att förbättra din hälsa och välmående.

vi jobbar

på uppdrag av Region Skåne

Vårdcentralen Lugnet jobbar på uppdrag av Region Skåne och följer regionens regler och kostnader.