Om webbplatsen

Generell Tillgänglighetsanpassning

Vårt mål är att säkerställa att webbplatsens innehåll är tillgängligt och användbart för alla, oavsett deras förutsättningar.

Ändra Textstorlek

Om du finner att texten på webbplatsen är för liten eller för stor, kan du enkelt anpassa den genom din webbläsares inbyggda funktion. De flesta moderna webbläsare möjliggör detta genom att använda tangentkombinationen Ctrl/CMD och mushjulet (alternativt + eller -). Annars kan du hitta alternativ för att justera textstorleken i din webbläsares inställningar.

Utskrift av Sidor

För att skriva ut sidor från webbplatsen kan du använda din webbläsares inbyggda utskriftsfunktion. I de flesta moderna webbläsare kan du aktivera detta genom att hålla ner Ctrl/CMD och trycka på P.

Nya Fönster

Normalt öppnas inga länkar i nya fönster på webbplatsen. Undantag görs för vissa dokumentformat, som t.ex. PDF. Om du vill öppna en länk i ett nytt fönster eller flik, högerklicka på länken och välj alternativet ”Öppna i nytt fönster” eller ”Öppna i ny flik”. I de flesta moderna webbläsare kan du även använda Ctrl/CMD och klicka på länken för att öppna den i ett nytt fönster eller en ny flik.

Systemkrav och Rekommendationer

Bildskärm

För att se hela webbplatsen i optimal skala rekommenderar vi en skärmupplösning på minst 1024 x 768 pixlar, vilket stöds av de flesta moderna skärmar. Webbplatsen kommer att fungera även om din skärm inte uppfyller denna rekommendation.

Webbläsare

Webbbläsaren är det program du använder för att surfa på nätet, som t.ex. Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi stödjer samtliga moderna webbläsare.

Äldre webbläsare kan möjligen visa vissa element annorlunda, men funktionaliteten bör vara intakt. Om du använder en äldre webbläsare rekommenderar vi att du överväger att ladda ned och installera en modern webbläsare

För att säkerställa en optimal webbplatsupplevelse rekommenderar vi att du håller din webbläsare uppdaterad. Modernt webbläsarstöd omfattar bland annat Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Apple Safari och Microsoft Edge. Dessa webbläsare erbjuder regelbundna uppdateringar som förbättrar både säkerhet och prestanda.

Webbyrå & utevckling

Webbplatsen är utvecklad av Galax, en webbyrå i Stockholm, som använder moderna tekniker och lösningar i WordPress som publiceringsplattform och responsive design för att anpassa utseendet för olika plattformar och skärmupplösningar.

Bilder

Webbplatsen inkluderar bilder. Om du av någon anledning inte kan eller vill visa bilder, är webbplatsen utformad så att du fortfarande kan använda den utan problem.

JavaScript

Webbplatsen innehåller flera JavaScript-funktioner som används för att rikta markören till rätt formulärfält, öppna vissa länkar i separata fönster och skapa enklare interaktivt innehåll, såsom bildspel. Ingen av dessa funktioner är avgörande för att webbplatsen ska fungera korrekt.

PDF

En del av webbplatsens innehåll är i PDF-format. Du kan ladda ned och granska dessa dokument separat från webbplatsen. För att läsa dessa dokument krävs att du har Adobe Reader installerat på din dator, vilket kan hämtas gratis från Adobes webbplats med en enkel installationsprocess enligt instruktionerna på skärmen.

Varumärken och Logotyper

Alla varumärken och logotyper som nämns och används på denna webbplats ägs av sina respektive varumärkesägare.